Дори куртоазния израз "правя любов" на български се използва като синоним за секс, а не за любов.

Претръмпването на народа минава през сексуален скандал

dilov.info

Сега – оня ли е, оная ли е, прелюбезни, не е много важно. Пък и е модерно пола да не се уточнява, защото – нали – бил въпрос на избор. Важен е духовния живот  в Отечеството. В седмицата на Михаля, след като претръмпнахме от изборите в САЩ, закономерно дойде ред на национален сексуален скандал. Така де, байдън от избори! Отдавна не сме имали хубав сексуален скандал, защото – по законите на сублимацията –  сексуалната ни енергия цяло лято беше трансформирана в политическа. А и пред лицето на Танатос (смъртта от грип) – пак по Фройд – съвсем естествено е да се изправи Ерос.

Сравнението със скандалите около Харви Уйнстйн само показва невъзможността за сексуален скандал у нас

Една дама, известна като известна, хвърли в лицето на лицемерното ни общество израза: „аз за слава не духам“. И като задухаха едни ветрове из социалните мрежи, прелюбезни, ще ни отнесат направо! От бурните коментари, мемета и забавни колажи, освен #metoobulgaria се роди и горчивото усещане, че в България се духа повече за слава, отколкото за пари, а най-често – за оня, дето духа. В интерес на истината подобен скандал се опита на няколко пъти да тръгне по нашите  географски и духовни ширини, но всеки път обречено потъваше, подобно на гей-парад в Белград (горещо препоръчвам филма, шедьовър е!).  Или имаме удивителна резистентност към сексуалните посегателства в служебните взаимоотношения (лошия вариант), или сме претръмпнали и по тази тема  след вълната от Холивудски скандали и я смятаме за откровено подражателска и несръчна. Което също не е добър вариант.

Всякакви меме-та по темата заляха социалните мрежи

Виждате, че избягвам всякаква конкретика, прелюбезни! Ясно е какво би казала майката на Карбовски в случая: „Да не ти духа там, че ще настинеш!“ По-скоро ми е любопитно защо в България няма истински секс-скандал. Като се замисля, май никога не е имало. Да не би в България изобщо да нямаме секс и по тази причина да нямаме секс-скандали?! Имам  такова подозрение, откакто всички имат достъп до социалните мрежи. Съгласете, че повечето потребители  пишат и изглеждат така, сякаш или са дошли с Шести американски фолт, или са донесени от Трети Украински фронт. Пишат със страст, издаваща транформирането на сексуалната енергия в интелектуална. Останалото са неродени моми, които трескаво гримират снимките си, в очакване на онзи момент, когато и те ще могат да кажат: „За слава не духам“. Впрочем в Бурагско казват „ни вея“. Нивея, по-немски звучи, съгласете се!

Отклоних се. Конкретният случай с Карбовски и една, която е известна ,защото е известн

а и иска да бъде още по-известна, е нелеп. Мартин не се нуждае от моята защита. Това, което прави цял живот го защитава по-добре от всичко, което бих могъл аз да напиша.

Маските срещу грип са препоръчителни и срещу неежелана орална любов

„За да станеш известен достатъчно е за застреляш портиерката“  пише Албер Камю в „Пропадането“. Не, че изпитвам някаква носталгия по соц-а, но едно време, за да попаднеш в телевизора, беше необходимо да си направил все пак нещо. Да си преплувал Ла Манша, да тъчеш на 15 стана едновременно, да си написал книга, композирал опера, направил изобретение…  Сега е достатъчно да си „себе си”, за да те поканят в рейтингово предаване. Да бъдеш естествен е най-често давания съвет от всякакви пишман-коучове. Най-голямата похвала, която може да бъде изречена за някой участник в риалити, например. „Той си е такъв”,или „Харесвам го, защото е себе си през цялото време!”  При положение, че 99.99999% процента от населението трябва веднага да започнем да полагаме неистови усилия да престанем „да бъдем себе си”! Очевидно семейството, образованието и религиите не се справят с тази задача последните 3-4 хиляди години! Но истината е, че и медиите ги удариха допълнително и подло в гръб, превръщайки хората, които „са себе си” в топли социометрични звезди. Тези, дето „не духат за слава” са ярък пример за явлението. И не можем да не признаем, че Мартин сам си е виновен за смешката, която произведоха с неговото име, защото той е един от великите презентатори на „хората, които са себе си”…

По тази причина и няма сексуален скандал. Изобщо няма скандал – има смешка, безброй остроумни мемета и коментари (някои цитирам и ви показвам).  Вероятно  трябва много по-образовани и по-компетентни от мен антрополози, националпсихолози и други -лози да обяснят, защо секс-скандалите в България не ловят не само представителите на шоу-бизнеса, но и политиците, и магистратите, и спортистите. Има едно умилително весляшко отношение, което ще превърне и #metoobulgaria в ту-туууу, България. Във весело курортно влакче, отнасящо скучаещите по-далеч от сериозните теми, като прав ли е Мангъров, или не е прав; да подава ли оставка Борисов, или да си изкара мандата; да носи ли каскет главния прокурор; да се забрани ли на жената на президента да пише във фейсбук, а не председателката на парламента да дарява килими…

Фолклорът ни изобилства от сексуално-скандални песни, игри, закачки, грижливо скрити под  десетилетия лицемерна униформизация на народното творчество. Това е и една от причините сексът да е извън регулация, така да се каже. Дори и момента, в дейността на СЕМ съществува парадокса, че има регламент за излъчване на филми за възрастни, но има и членове в наказателния кодекс, които криминализират всякакво разпространение на подобни филми и материали. Гешев във всеки един момент може да арестува СЕМ като организирана престъпна група, точно по тези членове…

Отклоних се! С избухването на свободата, чиято 31 годишнина честваме през тази седмица, избухна и едно национално разхлабване относно сексуално-скандалното, което дори 70% акциз върху порнографските издания не можа да укроти. За по-паметливите ще припомня как в началото на прехода БСП се нахвърли на Елка Константинова защото синът й издавал списанието „Петък 13“. Но днес, даже политически мотивираните и добре обезпечени финансово опити сегашния премиер-ерген да бъде вкаран в скандал със сексуален привкус пропаднаха безславно. Забележителното е, че Борисов, който сам генерира фолкор, който десет братя Миладинови не са в състояние да съберат, опишат и систематизират, остава встрани от сексуалните скандали. Тук-таме по някоя безобидна смешка, като тази, че имал два члена, всеки един – по-голям от другия. При това не оригинална, преписана от Чък Норис…А това не е скандал, това си е космогония направо!

Да не би сексуални-скандали да няма ,защото обществото не ще да си хаби енергията за онзи(оная), дето духа?! Може би я съхранява за далеч по-засягащи бита му теми като рептил ли е Бил Гейтс; Байдън или Тръпм; „Сега тия македонци к`во точно искат”; фалшиви ли са намаленията на Черния петък и спомага ли 5G мрежата за развитието на глисти у децата.

Българското общество е сексистко. Дори не е нужно е да цитирам народните поговорки и повседневните изрази, доказващи тезата ми. Все още заплащането на жени и мъже е несравнимо, всякакви квоти са лицемерни и формални, когато не искаш да видиш реалния проблем. Пренебрежението към жените в професионално отношение и приемането им основно през секса се демонстрира постоянно на ежедневно ниво. Честият израз „тази за нищо не става”, почти винаги означава, че не става за едно единствено нещо.  Както и „да бъдем себе си” това отношение също илюстрира абдикацията на семейството, църквата и училището от темата. Покрай историята с „недухането за слава” проследих десетки коментари и – забележете! – най-сексистките са именно от жени. При това доста от публични личности. Прозрението, че сексът е разменна монета и само от теб си зависи как ще я използваш, например, се среща в поне десетина варианта. При това тези коментари са плод на размисъл, докато първосигналните „знаем ние как стават работите” са безчет! Всеки успех на жена в България, независимо в коя област, гласно, или под сурдинка има сексуално-пренебрежително обяснение. Няма да повярвате, но дори за Анастасия Мозер съм чувал, че дължи политическата си кариера на… Да не продължавам, че ще вземете да си го представите!

Затова и #metooBulgaria е обречено. Сексизмът е част от тривиалното зло, в което живеем. Разбира се не е най-големият проблем! Не можем да го сравняваме със сметките на Топлофикация, нали? Ама аз и не държа този текст да има някаква поука. Ей така го написах, моабет да става. Пък и не мога да го кажа толкова красиво като Стефан Цанев:

„Телата какво са? Обменна монета
на страсти – или тояжки за слепи…:

Тъй де почуквам с тояжката в мрака на тази тема и нито очакам път да открия, нито пък някой да чуе и да се трогне.

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение