Драматични събития, прелюбезни!!!! Аз тъкмо си мислех, че единственото вълнуващо тази седмица ще е телефонният разговор между Ердоган и Саудитския престолонаследник. Знаете, Ердоган го попитал: „Като на брат ти се моля – кажи, Джамал Кашоги в консуството ви в Истанбул ли е?”, а принцът отговорил лаконично: „Отчасти”!

Но не би! В седмицата, когато честваме накуп Димитровден и обира в Арабаконак от Димитър Общи (от тогава и изразът – „общо взето”), общо взето ни заливат всеки ден сензационни съобщения.

Ето: най-после официална Москва призна, че рай в Русия може да настъпи само вследствие на ядрен удар! Научил за желанието на руснаците да влязат в Еден точно по този начин, Свети Петър е подал заявление за членство в НАТО. Сигурно  именно в тази връзка Путин и Тръмп се готвят да се срещат отново на 11 ноември. Вероятно ще уточняват трафика. Макар че, поне с онзи свят всичко е ясно – който е тръгнал, ще стигне! Няма случай да не успял да стигне. Дори т. нар. вечен евреин и той не се измъкна… На 24 октомври се е състоял и последния опит за измъкване на Хари Худини.

Няма, казвам ви!

Поведението на световните политици – Путин, Тръмп, Валери Симеонов навежда на мисълта, че може би да се е появила нова форма на управление – клоунократия?! Общото между тримата, извън несъмненото им световно значение, е това, че постоянно не ги разбират правилно и трябва да се доуточнява! Моята скромна фъфлеща особа, като човек с говорни дефекти отлично знае: когато не те разбират, най-вероятно вината е в теб.

За последните 15 години да сте чули Бойко Борисов да се оправдава, че не са го разбрали правилно? Отлично го разбират все едно дали са съгласни с него! И мисля, че чудесно ще го разберат отново като каза, че е готов за избори. Ще го разберат и избори няма да има, защото – ако има в следващите четири месеца – ГЕРБ ще се завърнат в парламента с поне 10 депутати в повече от сега, а някои няма да ги има изобщо. И следващото лято ще могат да инспектират заведенията по морето само любителски.  Както повечето неща у Симеонов, така и извинението му е доста закъсняло. Тази седмица той окончателно надяна жълтата фланелка за най-неприятен политик на десетилетието. Наблюдава се известна нервност и у Путин, и у Волен Сидеров, че са трайно изместени от тази позиция, а водевилната подкрепа на Домусчиев за WC-премиера направо ни „разгони майките”- не се чудете, че толкова малко се събират на протест пред Министерски съвет.

По безсмислие на позицията си КРИБ се издигнаха до последния вот на недоверие на БСП. С подкрепата за WCимеонов, общо взето можем да кажем, че Домусчиев си купи фабрика за изпражнения  в навечерието на Потопа. Трудно ще си върне точно тази инвестиция. А пък вота на БСП… Какво да го коментираме?! Той само подсказва, че може би на „Позитано 20” са сменили лозунга на „Много сме, живи сме”. Просто напомнят, че ги има. Корнелия отдавна е в позицията на леля, поканена на студентски купон. Всички чакат да си тръгне, за да почне истинската веселба.

Твърди се, че вотът за намеренията в здравеопазването (това наистина е първи вот на недоверие за намерения!) бил предложен от Мишо Миков. Абе, може би не са го разбрали?! И той като мен има проблеми с дикцията. Като каже „вдовица” на английски, например, непрекъснат го упътват към „Лидл”…

Наистина е неспокойна тази седмица. В САЩ падна джакпота от 1, 6 млрд. долара в играта Мега Милион. Дано да ги е спечелил някой нашенски патриот, та да ни купи военни самолети и да се свърши тази мъка с радиомълчанието на Радев. Може би и него не са го разбрали? Може би  е имал предвид съпругата си Десислава и е искал да каже РадеваМълчание, но … Абе, неразбирателства отвсякъде,  прелюбезни!

Бронзова къща

Бронзовата къща
Откриване на Бронзовата къща – като погребение в тесен семеен кръг: само близки на артиста и в полумрак. сн. “Площад Славейков”

 

 И с Бронзовата къща – също така. Откриха я в полумрак, в присъствието австрийската посланичка и единствено близки и роднини твореца. Малко като погребение в тесен семеен кръг се получи, щото спря и тока и трябваше със свещички да си светят. Даже, на погребенията все пак присъства представител на общината – гробарите. А на откриването на „„най-голямата скулптура на къща в света“, както нелепо я нарича артистът Деянофф, не присъстваше нито един представител на общината. Тя се обиди горестно на думите му – ако помните – какви глупаци били и как ги баламосвал с този проект. Странно – ние като им го казваме не се обиждат, а на артиста Деянофф се обидиха. Абе в цялата история има нещо хващащо за гърлото. Трудно ми е да го определя – сигурно е от изкуството. Той и „Отело” хваща за гърлото, ама чак до такива действия викам още да не прибягваме…

Най-драматичното оставам за последно. Не, не е заседанието на управляващата коалиция, когато Бойко е трябвало да изслушва взаимните обвинения на Волен и Валери. Викам премиера повече да не го жалим. Избрал си е да ги търпи тези – да ги търпи! То не може само триумфални обиколки на Близкия Изток и победи на футбол. И мъка има в политиката! Най-драматичното е, че според разпоредба на Земеделското министерство за прилагане на т.нар. „хуманно отношение към животните”, пастирите вече трябва да водят дневници, докато изкарват хайванчетата на свободна паша. Сега… по имена ли ще ги описват, по някакви номера ли. Не знам, честно! Смутен съм. Аз един овчарски дневник признавам и това са „Записките” на Медвенския овчар Захарий Стоянов. Към другите съм скептичен, макар че Борисов какви овчарски дневници от пашата на коалицията може да спретне! Представете си само!!! И не само от тази с патриотите, но и от ланската, когато на яслата бяха сега непримиримите Кунева, Радан, Москов и сие демократи…

 Но защо хуманното отношение се свързва с бюрокрация, аз не знам. Явно навсякъде  е така – и в правителството, и в общината, оказва се, че и при овчарите дори!

Валери Симеонов
WCимеонов като лошо изкуство, колаж на Симеон Даскалов от Facebook

Всичко, скъпи мои, прилича на някакво лошо изкуство. Не е само Бронзовата къща. Ето в нета се появи колаж, как Дали рисува нещо подобно на „Локо Пловдив” на главата на WCимеонов. Дали пък, като изтече след два месеца срока на това скеле, на мястото на Мавзолея да не вземем да вдигнем един Музей на лошото изкуство. Имало такива по света – прилагам афиш за убедителност. Много е удобно мястото  – на хвърлей от Президентство, Министерски съвет и Парламент. И точно срещу доброто изкуство – в Националната галерия – та хората да могат да правят разлика.

Плакат на Музея за лошо изкуство

По света се грижат за тези неща. Ето един пример:  докато беше в Египет премиера, четох разни неща тук-там, особено по въпросите на миграцията. И се оказа, че Египетското правителство, още през 1974-а година издало международен паспорт на – представете си – Рамзес Втори. За да можел да пътувал свободно из европейските галерии за добро изкуство. Да перифразираме дядо Вазов – европейците тепърва ще тръпнат, друг път не видели, в едно да мигрират и живи, и умрели.

dilov info

- Реклама -  

Коментари