“В живота има хиляди възможности, милиони избори. Всеки ден, всеки миг човек прави избор. Например – какво да облече, по коя улица да мине, кои книги да чете. Какво да яде, кои да са приятелите му. Тези избори, които правим, са нашето лице. Тези избори ме различават от теб. По това ни различават и останалите хора. Затова и в затвора правят така, че да нямаш избор. Всички ядат едно и също, носят едни и същи дрехи, имат един и същи ден. Така в затвора затварят не тялото, а душата ти. Затварят личността ти, защото тя не е друго, а изборите, които правиш..”

“Ето това няма никога да се промени. Човек се ражда млад, блестящ и бодящ като ето тази игла. Като копието на свети Георги. Постепенно обаче нуждата да събере двата края започва да го притиска. Да го навежда, да го свива. Все по-надолу и все по-надолу. Докато най-после свърже тези пусти два края окончателно и – хоп – от копие си се превърнал в безопасна игла. Трябва да си от много як метал, за да не ти се случи… Или да се съгласиш от време на време да те прибират там, където няма да бодеш. Сиреч тук. Ти избираш каква игла да си – безопасна или опасна.”

“Искам да ти кажа, че няма лош избор. Всеки избор е добър, стига да не съжаляваш, че си го направил”

“А любовта не може да се съпротивлява на омразата. Тя е самодостатъчна, тя живее сама от себе си, има собствени страхове, тревоги, измислени битки. Тя не може да отговаря на удари отвън. Любовта е прекалено заета със себе си и затова не мисли реално, затова я спохождат неприятности…”

“Този “Нотинг Хил” разказва как и най-невъзможната любов е възможна, когато хората си говорят, не се поддават на предварително намислени подозрения и не се вкарват сами във филми. Животът ни и без това го прави непрекъснато, а когато решиш, че можеш с блъскане да спечелиш играта, тогава – тилт!!!”

TILT e история за филмите, в които ни вкарва любовта и филм за историята на една обсадена любов. Сцените в книгата се случват преди и след края на действието във филма. Най-забавното е, че продължават да се случват и в момента, докато четете встъпителната част на романа TILT. Това ви дава уникалната възможност, след като прочетете книгата и видите филма, сами да участвате в събитията до края. Да станете съавтори на големия роман TILT, който ще се появи заедно с промоцията на филма на  DVD. Разбира се, можете да изберете и да се „тилтнете“ кротко, оставяйки живота да бъде написан от някой друг. Както обикновено се случва на кръстопътя България от 1990 г. насам…
Всеки кръстопът, погледнат от достатъчно високо, прилича на разпятие.

Любен Дилов-син
Автор на книгата TILT. Началото, по филма TILT

Вземете онлайн в хартиено или електронно издание https://m.helikon.bg/156145-TILT.Началото.html

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение