Открита е процедурата по номинирането на най-стойностните предавания в българския ефир, които ще бъдат отличени с наградата за тв журналистика “Св. Влас”. Призът се връчва на един победител и има 2 части – предметна и парична.

Паричната част на наградата е на стойност 10 000 лева, а предметната представлява оригинален плакет и значка копие на плакета. Наградата беше учредена на 10 март 2011 г.

Според регламента един автор или цял екип могат да бъдат отличени от 5-членно ротационно жури, председателствано от проф. Ивайло Знеполски.

Телевизионните предавания трябва да са оригинални, български и да са излъчени в програмата на поне една от телевизиите, лицензирани или регистрирани от СЕМ. Тази година първите по рода си номинации ще обхващат цялата оригинална и лицензирана телевизионна продукция в родния ефир, излъчена в периода 1 януари 2010 г. – 1 март 2011 г.

Периодът за предложения за участие в тазгодишната селекция приключва на 29 април. Списъкът с финалистите ще бъде обявен след 1 май и ще включва до 20 продукции. До 1 месец след това ще бъде излъчен и победителят.

Идеята е на 11 души, сред които проф. Ивайло Знеполски, Иван Гарелов, Любен Дилов-син, доцент Георги Лозанов, Георги Тенев, Копринка Червенкова, Димитър Найденов, Павел Васев, Стефан Димитров, Антони Георгиев и Петко Бочаров.

Интелектуалците са обединени под името „Кръг 11”. Идеята на наградата е да утвърждава високи стандарти и да повишава престижа на журналистическата професия. Предложения за участие се приемат на: www.nagradasvetivlas.com.

източник

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение