Вече се появиха актуални реплики на прочутата целувка между Брежнев и Хонекер

Страшен ужасон в пожарникарска пяна

dilov.info

Брей, какъв шум се вдигна, прелюбезни, около този Иван Гешев?! Все едно Никола Гешев се е върнал от странство , а и кашкавалът по мандрите е свършил. Човекът хардляр го раздава, вярно, но в сравнение с някои американски прокурори, които съм чувал, тих и смирен е като будистки монах. Плашел бил хората?! Ами те прокурорите основно това работят – плашат онези, които има от какво да се плашат. Прокурорите обвиняват, адвокатите защитават, съдиите решават. Извън факта, че изборът на главен прокурор се очертава като състезание с един кон, не виждам някакви сериозни основания за притеснение от думите на Гешев. Е, нарушава презумпцията за невиновност, вярно е, но е и вярно, че му е в длъжностната характеристика да го прави. Имали сме и  по-устати главни прокурори, имали сме и по-благоразумни в речта си. В случая важи английската максима, че не е важен цвета на котката, а дали лови мишки… Жалко е само, че не ни напуска усещането, че Гешев е мюре. Пускат го, за да почне стрелбата по него, а окончателния кандидат ще е съвсем друг. Така де, този сюжет тепърва ще се развива, а най-важното е, че генерал Наско ще тръпне като ученичка, ощипана от Слави Трифонов, цяло лято. Тъкмо  беше залинял от факта, че хакерската атака срещу НАП не се оказа лично поръчана от Путин…

Градското БСП на София също се уплаши превантивно от желанието на едни млади от инициативата „Памет за утре“ на 9 септември да обиколят някои места, свързани с комунистическото минало и да поставят пречупени петолъчки там. Пречупените петолъчки били намек, че този символ е не по-малко  тежък знак от нацистката свастика. Не намек, натвърд е, скъпи социалисти. Информирайте се, че вече 19 години действа Закон за Обявяване на комунистическия режим в България (8 септември 1944 до 10 ноември 1989 година) за престъпен. Приет е през май 2000 година и не е отменян, или ревизиран. В този закон се казва ясно, че  властта през посочения период „е отнемала на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля; системно е нарушавала основните човешки права и основните принципи на демократичната и правова държава; служела си е с екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия, освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, лишаване от право на собственост, възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия; възпрепятствала е свободното движение в и извън страната; лишавала е от гражданство.“ Дали петолъчката е сравнима със свастиката? Ами да, сравнима е.

Щастливи прасета на родното море

Така за половин седмица натрупахме два страшни ужасона, или по-точно ужасни муслона, както се казва в „Мечо Пух“. Третият са едни снимки от свинеферми в Русенско, покрити с пожарникарска пяна и плач йеремиев за безвреме погубените по жесток начин хайванчета. Те, прасетата в Русенско, иначе доживяват до дълбоки старини и редовно ги водят на разходка по крайбрежната улица. Но видиш, ли сега безчувствени чиновници слагат край на хубавия им живот по особено жесток начин. В гнева на социалните мрежи потънаха всички опити да бъде обяснено, че умъртвяването е с въглероден диоксид под формата на „сух лед”, а пяната е допълнително средство, за задържане да диоксида в помещението и допълнителна дезинфекция на мястото. Дали този способ е „по-хуманен” от убиването на животните с ток, не се наемам да кажа. Истината е, че е бърз, ефективен и много по-сигурен от гледна точка на допълнително разпространение на заразата. Какви са последните мисли на прасе ударено с ток и прасе приспано с въглероден диоксид…? Не знам. Предполагам, че не се различават много, но само предполагам.

Четвъртият ужасон пък идва от родината на Мечето с много малко ум, мъгливия Албион. Казва се Борис Джонсън, в главата прилича на кошер, който Мечо Пух вече е преровил за мед и е твърдо решен на 31 октомври Островът да се отдели от Континента все едно със сделка, или без. Куп министри и зам. министри от кабинета му тутакси напуснаха.

Така че Борис сега ще трябва да съставя практически нов кабинет. „Има дни, в които не е важно как се пише вторник“ – казва Мечо Пух, а това беше и решението на 92 хиляди тори, за които този ден ще се падне четвъртък, 31 октомври. Дори Тереза Мей ги поздрави за избора, като отбеляза, че сега най-важно е да излязат от ЕС и да държат вигите далеч от властта. В името на тези две висши цели, тя щяла да преглътне и Борис Джонсън. Тереза  и досега имаше вид на преглътнала какво ли не, но метафората със змията, глътнала слон е от една друга, континентална приказка, не е от Мечо Пух.

Борис Джонсън, тази естествена блондинка, се е заел лично да издърпа Острова от Континента на 31 октомври

Така, или иначе, Борис Джонсън е новият европейски ужасон без всякакво съмнение и той ще влезе тържествено на „Даунинг Стрийт“, съпроводен от радостните възгласи и на Тръпм, и на Путин. Да припомним, че Джонсън е един от несъмнените създатели на фейк-журналистиката в съвременния й вид. Уволняван е и от „Таймс”, и от „Спектейтър” за съминтелна достоверност на журналистическите му материали.  Невъобразимият образ, когото наричат „британския Тръмп”, като външен министър от кабинета на Тереза Мей е и автор на прозрението, че „Либия би станала много по-привлекателна за туристите, ако успее да се отърве от труповете”.

Към комплексния образ управители на света е редно да добавим вече и Джонсън. Светът се нуждае спешно от пожарникарска пяна

Ние на черното бяло няма да кажем! Препоръката на Джонсън е универсална и важи дори за свинефермите в Русенско, и за съдебната система в България. А светът като цяло, ръководен от типажи в стил Путин, Тръмп, Ердоган, Орбан и Джонсън спешно се нуждаят от сериозно количество пожарникарска пяна. Ние сме си добре. Имаме премиер—пожарникар. Надявам се и вие да сте добре!

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение