Любен Дилов син

Любен Дилов син

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Социалните мрежи понякога са единственият свободен и обективен комуникационен канал. Не бива да ги оставяме да се превърнат в собственото си отрицание заради пропаганда или манипулации,  заявява Любен Дилов- син.

Когато няма обща регулация, не можеш да наложиш обща санкция или обща мярка. Такъв тип дела трябва да се водят в отделни държави и те са доста сложни за спечелване. Примерно една от чувствителните теми е рекламата на  криптовалутите в социалните медии. Поради липсата на регулация какво е криптовалута и кой да я регулира, повечето правителствени служби отправят само  предупреждение за риска, но така или иначе не предприемат нищо срещу това, защото нямат правно основание.
Регулацията трябва да остане международна, защото десетки тоталитарните режими са готови да ограничат един такъв свободен комуникационен канал, добавя Дилов.

Социалната медия е просто среда, тя не бива да бъде натоварвана с отговорност. Отговорността е на хората- как я използват. Там се раждат супер идеи. Може  набързо да изпробваш някакво свое намерение, нововъведение в изкуството, дори в политиката и  бързо да получиш обратно мнение- какво другите са разбрали, какво виждат. Обществените норми се опитват да въведат правила в една замислена като нерегулируема територия. Всяко едно поколение има нужда от  защита на уникалните територии на свободата. Със сигурност това е вечна игра,  в която властта ще се опитва да контролира свободата, а свободата ще си намира нови начини да съществува.

Любен Дилов в интервюто на Радостина Великова

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение