Смъртта на Марат в…

банята на „NIDO”

Автор: Любен Дилов-син

Снимки: Минко Минев за сп. Bravacasa

КАК БИ ИЗГЛЕЖДАЛ ДНЕС СВЕТА, АКО ЖАН-ПОЛ МАРАТ ИМАШЕ ХУБАВА БАНЯ И ВМЕСТО КОВАРНА ПРИЯТЕЛКА – ВЯРНО ХОБИ КАТО ДАЙВИНГА?

НА ТЕЗИ РАЗМИШЛЕНИЯ СЕ ПОСВЕТИ ЛЮБЕН ДИЛОВ-СИН В СПЕЦИАЛНАТА ДЕКЕМВРИЙСКА СЕСИЯ НА СПИСАНИЕ „BRAVACASA”, ИНСЦЕНИРАЙКИ СМЪРТТА НА МАРАТ В… БАНЯТА НА „NIDO”.

ЗА ЦЕЛТА ТОЙ ИЗПОЛЗВА ЕЛЕМЕНТИ ОТ ЛИЧНАТА СИ DIR-ЕКИПИРОВКА ЗА БИБУТИЛКИ, С РЕГУЛАТОРИ APEKS ЗА СТУДЕНА ВОДА (ВОДА НЯМАШЕ, АМА ТАКА – ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ), 7 ПЛЮС 7 МИЛИМЕТРОВ НЕОПРЕНЕН КОСТЮМ „HUDSON MILLITARY”, НОЖ DIABLO НА TECHNISUB – АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕН ОТ DIR-ИНСТРУКТОРИТЕ, ЗАРАДИ КОЕТО ИЗПОЛЗВАН САМО В СЕСИИ.

Ако Марат беше водолаз, нещата щяха да изглеждат по-различни. „Бъди клоунът на мрака – както пише Буковски – смешно…

Смешно! Всеки ден един нов ред в смешното на мрака”.

2011 година се задава с импулса да натикаш официалните обувки и лъскавата чанта в тоалетната и да следваш мигновените си пориви… Една минифренска революция, гилотинираща скуката.

Засега в банята, а скоро и в далечни морета. Френска, не само заради аналогията с Марат, но и благодарение на Aqua Lung и – разбира се – по системата DIR.

Смъртта на Марат не бива да се бърка със смъртта на Мара Т. (вероятно от Тъпото), която – както всички знаем – е безсмъртна. Убийцата на лидера на якобинците е известна като Шарлот Корде, но в действителност се казвала Marie-Anne- Charlotte de Corday d’Armont.

Четири дни след като пронизва Жан-Пол в банята, тя се запознава с прочутото изобретение на д-р Гилотен отблизо, опръсквайки първите редици зяпачи с кръвта си на дребен благородник. Всичко това нямаше да се случи, ако хората си имаха хоби.

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение