„Ако г-н Трифонов не направи опит да направи собствен кабинет, както аз лично го съветвам, трудно ще обясни на избирателите си защо не е приел тази възможност. Естествено, че може да каже, че иска мнозинство и да управлява сам. Добре, това може и да се приеме, но по-вероятно е да даде отлив на гласове, защото избирателите ще му кажат: „Току-що те избрахме да управляваш. Имаш заявена подкрепа от другите парламентарни формации, включително и от ГЕРБ. Защо не го правиш?”. Слави така или иначе ще изпие горчивата чаша заради помощта, която ще получи от БСП и ДПС. Не може да им каже – не ми гласувайте кабинета! Лично аз смятам, че за него по-добре да не се ангажира с допълнителни и неясни договорки с Мая Манолова и „Да, България”. Коректно е това, което прави Борисов – предлага и парламентът, ако иска да го гласува” .

„Вероятно ще пробват да направят някаква сглобка на кабинет, за да добутат до избори 2 в 1 наесен, защото тези формации надяват покрай президентските избори да влязат в парламента още веднъж. За някои от тях обаче ще е трудно. Смятам, че още 2-3 екранни изяви на г-жа Манолова и г-жа Дончева ще ги оставят под 4 % на следващ вот“.

„Истината е, че мнозинството не е много сигурно, че ако излъчи кабинет ще е в състояние да го разтури, защото има опитни майстори като ДПС в парламента и може да се окаже, че ще имаме правителство, тип Беров, което ще иска да напусне, но ще си управлява с динамични мнозинство дълго време.  Какво му е на Слави Трифонов, познавайки го – не искам. Всички тези неща минават през него с много по-голяма скорост. Искрено му съчувствам, беше и болен, много му е тежка ситуацията, дано се справят. Ние каквото можем да направим сме го заявили – ако не стигат гласове ще ги дадем”.

https://gergiovden.eu/два-варианта-за-правителство-в-рамкит-2/

„Никой няма интерес от бавене, особено заради Плана за възстановяване и устойчивост, който стана център на внимание в момента. „Ние искаме бърз преход към някаква относителна стабилност, за да може да се реализират тези неща, които хората очакват. Мисля, че този парламент ще бъде много интересен. Битките трябва да са вътре в него, а не на улицата”

https://gergiovden.eu/любен-дилов-към-герб-и-майка-тереза-да/

„Разбира се, шефът на ГЕРБ е в правото си да иска повече от неговите хора, но аз мисля, че беше направено повече от възможното след труса, който преживяха като управляваща партия от лятото. Резултатът е много добра основа за градеж. Ние сме спокойни, че когато и да ни изпрати новото парламентарно мнозинство на предсрочни избори, ние ще се явим още по-подготвени и ще имаме още по-добри резултати”

„Парламентарната ни група е в страхотна кондиция и се чувства свободна, защото няма тази тежка необходимост да крепи мнозинство. Много е лесно и приятно да си опозиция, аз много се забавлявам от тази промяна. Мисля, че ще бъде интересен този парламент, битките трябва да са вътре в него, а не навън по улиците. От това печелят всички”

https://gergiovden.eu/дилов-син-слави-ще-изпие-горчивата-ча/

 

18 април 2021, Бургас

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение