Скандал!!! Български политик изнасилва деца в централните новини, с прекъсвания за реклама на амфетамини

Наистина, какво точно трябва да се случи в България, за да имаме скандал? Мислите ли, че ако централните новини покажат как председател на партия изнасилва малки арабчета, крещейки “мръсни негри, вървете си в Арктика”, с по две прекъсвания за реклами на амфетамин, без лекарско предписание, природонаселението на страната ще се възмути и нещо ще направи?

Аз не мисля.

Председателят на една от най-важните партии бяга и се крие в Турското посолство; вицепремиерът казва, че ползването на окаяните пътища било „по желание“ – ако искате не ги ползвайте; самият премиер, в напълно измислен скандал заявява: “ще ми сринете енергийната система”…

И това само от последните дни. А списъкът с четирите фирми, които печелят всички големи обществени поръчки? Да се връщаме ли по-назад?

Някой изобщо интересува ли се вече какво се случи с Петко Сертов?

Как така изчезна шефът на националната агенция за сигурност, всичко го търсиха, после – нищо.

Всички медии се занимават с жестомимичен превод на идиотския политически език, в който всичко е пи ар и нищо не е скандал. Вярно, че в селото на въртоглавите всеки ден е панаир, ама чак пък толкова!

Прагът на обществено скандализиране е така висок, че отдавна нищо не може да го прескочи.

И “Стани, стани , юнак балкански” на турски да изпее някой, вместо новогодишно обръщение на президента – все тая. Ще има няколко гневни поста във Фейсбук, като цяло по-малко от онези, които се оплакват, че на Боровец нямало вода по Нова година.

Дотам се докарахме, че когато някой каже публично “това е скандално”, просто превключваме на друг канал. Точно като притчата за падащите бабички на Даниил Хармс.

Доказано е, че след като падне и петата бабичка, на зрителя му става скучно и отива на пазара, където били пуснали шалове…

 

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение