Полазници по време на екологична криза

Dilov.info

Да те полази Грета Тунберг на Игнажден… честно не знам какъв знак е! Добра ли ще е, лоша ли ще е годината…? Личността на годината опищя орталъка при какви тежки условия се е возила с влака от Мадрид до Стокхолм (по-късно стана ясно, че все пак голяма част от пътя е прекарала в първа класа), а мрежата се напълни с толкова проклятия за германските железници, че според мен надминаха и клетвите спрямо ешелоните от Втората световна война… Все едно! Важното е, че Грета вече си е у дома и въпреки, че никъде в постовете ѝ не се споменава, че възнамерява пак да тръгне на училище, надежда има!

Клетата Грета пътува за дома си в нечовешките условия на немските железници (снимката е от нейния Инстаграм)

Откакто списание „Тайм“ я сложи на корицата си, вече мира нямам от нея. Бабата от махала, която преди години ме плашеше с д-р Тренчев, до скоро с Борисов, а от вчера ме информира, че учи усилено шведски, за да пише лично на Грета Тунберг що за жалка и нищожна личност съм. Но аз си я харесвам бабата! А най-много харесвам кученцето ѝ. То вече три пъти ѝ  спасява живота, като не пуска екипа на „Пирогов“ да влезе в апартамента, когато ѝ прилошее. Така, че много ще се радвам, ако точно това кученце ми е полазника на Игнажден.

През изтеклата седмица се навършиха 10 години от излизането на първия албум на Джъстин Бийбър… Искам да кажа, че и най-лошото отминава и да повторя, че има надежда! Навършват се и точно 320 години, откакто Петър Първи отмени руския народен календар и обяви, че новата 1670 година ще настъпи не на 1 септември, а на 1 януари. От тогава с руснаците обитаваме едно и също време, колкото и невероятно да ни изглежда понякога. Това „едно и също време“ е било особено мрачно на 20 декември преди 75 години, когато ОФ-правителството приема Наредба-закон за трудово-възпитателните общежития за политически опасни лица. С две думи създава концлагерите. По съветски модел.

Тази година рапърът Офсет изключително случи на полазник!

Изключително е случил на полазник, обаче, рапърът Офсет. Снимката в Инстаграм, на която се вижда как съпругата му – Карди Би – му подарява хладилник, в който има половин милион долара кеш за по-малко от ден натрупа 10 милиона  харесвания. Ами… какво да не му харесваш!

Знаете, че днес, 20 декември е особено важно кой ще се навърта около къщата ви. Много внимавайте за Нинова. Тя отново е плъзнала по села и паланки да се бори, този път с индустрията за преработване на боклуци. Аз имам специален тефтер, в който си записвам каузите, за които се бори Нинова, защото съм сигурен, че всеки момент ще забрави някоя и ще се нуждае от специализирана помощ…

Според народното поверие на Игнажден започват родилните мъки на Богородица и аз с особена трепет следя непрестанните идейни родилни мъки на Нинова, удивен как така всеки път нищо не се ражда! Това си е космическа мистерия, направо! В Благоевград дори Дядото, Дядо Мраз и Дядо Коледа се сляха в една монументална личност…

В Благоевград около Игнажден, традиционно Дядото, Дядо Мраз и Дядо Коледа се сливат в една монументална личност

Впрочем, атаката срещу боклуко-преработващите индустрии е една вълнуваща тема, която свързва шведския еко-аутизъм с нашенския социалистически утопизъм. Всички опити да се обясни, че това е една щадяща природата и все по-необходима дейност, която – освен всичко останало – е и особено доходоносна, потъват в пропагандните пясъци на новоизлюпения еко-комунизъм.

Но стига толкова политически задявки! Идват светлите Рождествени празници, до Коледа остават има-няма 500 лева и е хубаво да погледнем с благодарност към отминалите дни и с надежда към бъдещите. Беше една добра година за България, трябва да признаем, въпреки вроденото ни черногледството и постоянните политико-икономически боричкания. Хората търкат талони, значи поне монети им се намират в джоба. Наистина, твърде малко български деца попаднаха у норвежки гей-двойки, далеч повече са тези, които няма да имат коледна вечеря…

 Но що е година – пред нас е. Човечеството върви към добро и става все по-интелигентно. Ето, вече дори и в Амазон се продават Хигс-бозони, директен внос от Швейцария, в опаковки по шест. Последно изобретение на учените. Носят успех в бизнеса, развалят черна магия, помагат да откажете цигарите и лекуват псориазис и импотентност!

 

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение