Мона Грета е поп иконата на изминалата година

Полазници по време на екологична криза

Dilov.info

Да те полази Грета Тунберг на Игнажден… честно не знам какъв знак е! Добра ли ще е, лоша ли ще е годината…? Личността на годината опищя орталъка при какви тежки условия се е возила с влака от Мадрид до Стокхолм (по-късно стана ясно, че все пак голяма част от пътя е прекарала в първа класа), а мрежата се напълни с толкова проклятия за германските железници, че според мен надминаха и клетвите спрямо ешелоните от Втората световна война… Все едно! Важното е, че Грета вече си е у дома и въпреки, че никъде в постовете ѝ не се споменава, че възнамерява пак да тръгне на училище, надежда има!

Клетата Грета пътува за дома си в нечовешките условия на немските железници (снимката е от нейния Инстаграм)

Откакто списание „Тайм“ я сложи на корицата си, вече мира нямам от нея. Бабата от махала, която преди години ме плашеше с д-р Тренчев, до скоро с Борисов, а от вчера ме информира, че учи усилено шведски, за да пише лично на Грета Тунберг що за жалка и нищожна личност съм. Но аз си я харесвам бабата! А най-много харесвам кученцето ѝ. То вече три пъти ѝ  спасява живота, като не пуска екипа на „Пирогов“ да влезе в апартамента, когато ѝ прилошее. Така, че много ще се радвам, ако точно това кученце ми е полазника на Игнажден.

През изтеклата седмица се навършиха 10 години от излизането на първия албум на Джъстин Бийбър… Искам да кажа, че и най-лошото отминава и да повторя, че има надежда! Навършват се и точно 320 години, откакто Петър Първи отмени руския народен календар и обяви, че новата 1670 година ще настъпи не на 1 септември, а на 1 януари. От тогава с руснаците обитаваме едно и също време, колкото и невероятно да ни изглежда понякога. Това „едно и също време“ е било особено мрачно на 20 декември преди 75 години, когато ОФ-правителството приема Наредба-закон за трудово-възпитателните общежития за политически опасни лица. С две думи създава концлагерите. По съветски модел.

Тази година рапърът Офсет изключително случи на полазник!

Изключително е случил на полазник, обаче, рапърът Офсет. Снимката в Инстаграм, на която се вижда как съпругата му – Карди Би – му подарява хладилник, в който има половин милион долара кеш за по-малко от ден натрупа 10 милиона  харесвания. Ами… какво да не му харесваш!

Знаете, че днес, 20 декември е особено важно кой ще се навърта около къщата ви. Много внимавайте за Нинова. Тя отново е плъзнала по села и паланки да се бори, този път с индустрията за преработване на боклуци. Аз имам специален тефтер, в който си записвам каузите, за които се бори Нинова, защото съм сигурен, че всеки момент ще забрави някоя и ще се нуждае от специализирана помощ…

Според народното поверие на Игнажден започват родилните мъки на Богородица и аз с особена трепет следя непрестанните идейни родилни мъки на Нинова, удивен как така всеки път нищо не се ражда! Това си е космическа мистерия, направо! В Благоевград дори Дядото, Дядо Мраз и Дядо Коледа се сляха в една монументална личност…

В Благоевград около Игнажден, традиционно Дядото, Дядо Мраз и Дядо Коледа се сливат в една монументална личност

Впрочем, атаката срещу боклуко-преработващите индустрии е една вълнуваща тема, която свързва шведския еко-аутизъм с нашенския социалистически утопизъм. Всички опити да се обясни, че това е една щадяща природата и все по-необходима дейност, която – освен всичко останало – е и особено доходоносна, потъват в пропагандните пясъци на новоизлюпения еко-комунизъм.

Но стига толкова политически задявки! Идват светлите Рождествени празници, до Коледа остават има-няма 500 лева и е хубаво да погледнем с благодарност към отминалите дни и с надежда към бъдещите. Беше една добра година за България, трябва да признаем, въпреки вроденото ни черногледството и постоянните политико-икономически боричкания. Хората търкат талони, значи поне монети им се намират в джоба. Наистина, твърде малко български деца попаднаха у норвежки гей-двойки, далеч повече са тези, които няма да имат коледна вечеря…

 Но що е година – пред нас е. Човечеството върви към добро и става все по-интелигентно. Ето, вече дори и в Амазон се продават Хигс-бозони, директен внос от Швейцария, в опаковки по шест. Последно изобретение на учените. Носят успех в бизнеса, развалят черна магия, помагат да откажете цигарите и лекуват псориазис и импотентност!

 

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение