Общото между матурите и ограничения вот на българите в чужбина

Трудна е работата на премиера – накъдето и да погледне, корупция и кражби. А да разстреля не може никого – всички са „свои хора”. Хора с „пищови”. Има общо между преписването на матурите по български и гласуването в парламента, довело до ограничаването правото на вот на българите в чужбина. Общото са „пищовите”. В България отдавна всичко става с „пищови”. По тази причина над 2 млн. българи живеят и работят в чужбина.. Същата причина, поради която за повече от 700 години столица на България е бил красивият Цариград.

Ние винаги търсим „втория начин” да решим всеки проблем. Обществените поръчки се печелят с „пищови”, публичните средства се харчат с „пищови”, резултатите от изборите се постигат с „пищови”. Не трябва да ни учудва, че децата ни ходят на матура с „пищови”. Това са го видели от родителите си. Всичко, което е достатъчно да кажем за Гераците от днешна гледна точка: нямали са „пищови” и семейството на Йордан се е разпаднало. Вотът на парламента срещу гласуването в чужбина също можем да определим като решаване на проблема по „втория начин”. Ако искахме да регулираме просто гласуването в Турция, достатъчно беше да въведем активна регистрация за гласуване. Можеше да е базирана на данъчна декларация, може и да не е. Писал съм по този въпрос ето тук – http://front.bg/analizi/u-nas/strahovete-ni-ot-glasuvaneto-v-turcija-se-reshavat-lesno-s-aktivna-registracija-na-bazata-na-danychna-deklaracija.

Изстрадана, историческа истина е, че българите от две злини, винаги избираме … и двете. С отхвърлянето на президентското вето, парламентът избра две злини. Ограничи правото на глас на българите в чужбина и създаде предпоставката за огромен конфликт с българите, живеещи и работещи в Турция още на следващите избори. Да приемем, че е истина твърдението на патрЕотите, че гласовете от Турция избирали 5 депутати.  И?!  Какво друго доказва това, освен старото ми твърдение, че турското иго отдавна се е превърнало в българско его? Как променя това политиката в България? Тези пет депутати ли избират Пеевски, Станишев, Борисов или кой да спечели концесията на летище София? Златната концесия на Дънди? Заради тези пет депутати ли сме на 113-о място по свобода на словото? Те ли пратиха 2 млн. българи на гурбет?!

Има един виц отпреди 200 години. Разказва един момък на седянката: „Значи, събрали сме се юнаците, вървим през шубраците, нахлупили сме калпаците, засукали сме мустаците, запасали сме пищаците, развели сме байряците… Изведнъж – насреща ни турци! Те двама, а ние…сами!!!!”

Та, да отговоря. За всичко гореизредено сме виновни ние с  „пищовите”. Тия, дето все се опитваме да препишем живота си от някого другиго. Някой вместо нас да реши проблемите ни. И тази редичка от преписвачи на чужди животи, депутатите, които ограничиха вота на сънародниците ни в чужбина са незначителна бройка от голямото море на подлеците, в което сме се превърнали. Милиони българи, неуважаващи собствените си закони и търсещи постоянно начин да ги заобиколят. Защото решението на депутатите, независимо колко ще спорим по неговата пригодност, без съмнение нарушава основния ни закон – Конституцията.

Ако решим да изпитаме депутатите по българска конституция, ще видите, че без пищови няма да се справят. Както и всички ние. И защо да знаем нещо, като сме сигурни, че имаме ли проблем с него, ще го решим с „пищови”. Само че, уважаеми, има един изпит, който не може да се вземе с пищови. Този пред децата ни, пред бъдещите българи. И продаването на верните отговори от матурата вчера показва, че точно на този изпит ужасно сме се провалили.

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение