Любен Дилов – син за преиздадените книги на баща си: Младите ще го открият и ще се забавляват

Доверие е най-великата дума, поне за нас в момента

Любен Дилов син

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Мисля, че младите българи ще го открият и много ще се забавляват, каза в интервю за „Хоризонт“ писателят Любен Дилов за предстоящото представяне на третия том на Събраните съчинения на баща си – писателя-фантаст Любен Дилов. Те ще се състои на 29-и декември.

„Тежестта на скафандъра“ и „Да избереш себе си“ са два романа в жанра на чистата фантастика. В неговите книги има предусещане за това, че машините ще заменят хората. Например, романът „Да избереш себе си“ разказва за професор, който успява да се пресели в палава машина. Става дума за свят, в който сам трябва да си поставиш ограниченията и най-трудното е да ги спазваш. Изкушението да си поиграеш на Господ съпътства хората, отбеляза Дилов.

Пуснахме вече във втория том на поредицата книги, които също са много любопитни за четене. „Сексът и комунизмът“ например е една провокативна книга, добави Любен Дилов – син.

Владимир Тодоров и Чавдар Гюзелев създадоха концепцията на оформлението, добави Дилов.

За празника той пожела здраве, защото не може да се купи или размени. Много е важно също да си вярваме помежду си. Най-великата дума е доварие, поне за нас в момента, смята Дилов.

Интервю на Людмила Железова с Любен Дилов – син

- Реклама -

Коментари