Готов е списъкът на номинираните телевизионни журналисти за наградите „Свети Влас“ 2019 г., съобщават от сдружението, което за девети път раздава най-големите в България награди.

Според председателя на сдружението Иван Гарелов селекцията отразява процесите, протичащи в българската журналистика в усложнената политическа обстановка в страната и в световен мащаб.

В списъка на номинираните са намерили място както някои от най-изявените и утвърдени телевизионни журналисти като:

Антон Хекимян,

Светослав Иванов,

Милен Цветков,

Виктор Николаев,

Милена Милотинова,

Георги Любенов,

Горан Благоев,

така и налагащите се със своя професионализъм и новаторство водещи на сутрешния блок през Уикенда на Би Ти Ви,

 Поли Златарева,

Ганиела Ангелова.

Силно е присъствието и на безкомпромисните репортери и кореспонденти Александър Марков, Петър Нанев, Ясен Дараков.

Надпреварата и тази година ще бъде за:

Призът „Голямата награда“, който се присъжда за постижения в българската телевизионна журналистика.

Призовете „Специални награди„, които се присъждат за оригинални идеи и индивидуално присъствие.

Отличията ще бъдат присъдени от 5-членно жури с председател професор Ивайло Знеполски. Нов член на журито през тази година ще бъде Михаил Неделчев.

Церемонията по връчването на престижните отличия ще се проведе на 1 юни на брега на морето в курорта „Свети Влас“. Тя ще бъде предшествана от традиционната дискусия по тазгодишната телевизионна продукция. Поканени са медийни експерти, медийни репортери и видни журналисти.

Инициатори са: „Кръг 11“проф. Ивайло Знеполски, Иван Гарелов, Георги ЛозановЛюбен Дилов-син, Копринка Червенкова, Георги Тенев, Джими Найденов, Стефан Димитров, Антони Георгиев, Панел Васев и покойният Петко Бочаров.

До сега носители на награди в различните категории са били Дияна Найденова, Мартин Карбовски, Елена Йончева, Емил Кошлуков, Димитър Цонев, Росен Цветков, Добрина Чешмеджиева, Ани Цолова и Виктор Николаев, Миролюба Бенатова, Мая Костадинова, Нери Терзиева, Тома Томов, Милена Милотинова и др.

Участниците в събитието ще отбележат заедно с военноморска част 2 юни – Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

 

 

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение