Всъщност именно американската попкултура "изобрети" ужасният клоун

Клоунокрацията побеждава

Само извънземните могат да я спрат!

Dilov.info

Готвим се за света след Тръмп, прелюбезни. Въпросът е дали инаугурацията на Байдън ще е реинкарнация на някакви наистина либерални ценности, или всичко ще си остане както преди. Както, след всеки избор, питаше по телефона Цецо Мечката от Добринище: „Шо стана? Ние ли сме на власт, или пак са нашите?“

Защото съвсем неправилно противниците на цирка, който става все по-зрелищен, го свързват с либералното мислене. Нищо либерално няма в това да налагаш насила безлични полови обръщения с мотива, че се бориш с дискриминацията. Ако престанеш да наричаш жената „жена“ как точно се бориш с дискриминацията на жените?! Когато преди години се смеехме, че „епидермално вариативен, вертикално предизвикан вагиноамериканец“, всъщност означава цветнокожа жена, гражданка на САЩ, не сме и предполагали, че ще доживеем времето на още по-смелото обезличаване на Божият промисъл…

На човек с истинско либерално мислене не би му хрумнало да заличи термините баща и майка, че дори и да приеме да бъде наричан „стол“, защото настоява да се махне думата мъж от Chairman. Либералът е човек, който поставя на водещо място в обществените отношения личната свобода. А личната свобода е най-вече свобода за другояче мислещите. Воят срещу Тръмп в САЩ не е либерален. Нанси Пелоси не е либерал, тя е клоун. Същият като Тръмп, само по-некадърен, нехаризматичен и все по-неразбираем дори за тези, които гласуваха срещу това Статуята на свободата да продължава да бъде блондинка…

След всичко станало е естествено е да се попитаме: предвещава ли краят на Тръмп и края на клоунокрацията в света? Аз не съм привърженик на термина „дълбоката държава“. За мен е точно толкова секси, колкото и „дълбоко гърло“. Предизвиква по-скоро напъни за повръщане… Но, че светът е завладян сякаш от клоунокрация е вън от съмнение. Русия, САЩ, Турция, Италия, Унгария, Полша, Великобритания… можете да си продължите списъка, според предпочитанията си. Не ясно има ли някаква специална задкулисна държава, която управлява света, или това си е извечната амалгама от сив и полусив-бизнес и неговите политически връзки и представителства, наричана за кратко мафия. Но вън от съмнение, е че има предкулисна държава, световна сцена, на която се изявяват клоуни, способни да увличат все по-голяма зрителска маса.

Според някои щурмът на Капитолия се равнява на щурмът на Зимния дворец. Единственото общо е, че и в двете Ленин не е участвал, но все повече от т.нар. либерали се държат като истински ленинисти

И щурмът на Капитолия от миналата седмица е съвсем бледа изява на това явление. Цели държави по света отдавна се управляват от политически реинкарнации на Тошко Козарев, а ставащото тези дни в САЩ е нещо като обобщение. Всъщност Тошко Козарев беше много талантлив клоун, докато това, на което сме свидетели през първия месец на 2021-а е пропаганда иновация, сравнима с ленински съботник. Естествено е клоунокрацията да поражда не по-малко клоунска съпротива.  Йеремиевият плач, който съпроводи нахлуването в Капитолия не ви ли се струва пресилен като плачът на клоун, ритнат от въображаемо магаре. Или слон, какъвто е случаят с демократите и републиканците в САЩ.  Не ви ли идва малко лицемерен?!

Когато на 31 май миналата година Белият дом беше обсаден и тълпата се опита да нахлуе, та чак се наложи да крият Тръмп в специалния бункер, дето сме го виждали по филмите,  странно защо нямаше такова световно вайкане.  Удобното наричане на убитите пред Капитолия „жертви“, може ли да се сравни с воя след убийството на Джордж Флойт в Минеаполис… А, представете си само какво ще да стане, ако при политически  размирици в Москва, примерно, бъдат убити 5 души. Или в Турция, или в България, или в Унгария?!

Ясно е, че има двоен стандарт.  Ясно е и, че никой не е обещавал „да бъде честно“. Но това, че не харесваме Тръмп, Ердоган, Путин или Орбан, не означава, че трябва да харесаме по задължение лицемерната клоунада на противниците им.  Както и това, че си даваме реална сметка за заплахата, която представлява грипната епидемия не означава, че трябва с лека ръка да жертваме свободи, извоювани с вековните усилия на най-просветените представители на човечество. Може би трябва да променим онази мисъл за сигурността и свободата. Който жертва свобода в името на сигурността, губи не само и свободата! Той губи и елементарното достойнството, което дори робът притежава. Губи бъдещето си, защото веднага се превръща в срамно минало. Превръща се  послушен консуматор на клоунокрацията и неин бездарен слуга.

Клоунокрацията изглежда страшна, особено в американски контекст, въпреки че съществува много симпатична американска организация на клоуните, чийто запазен знак е клоун, сграбчил света

Термини като либерализъм, консерватизъм, социализъм, капитализъм отдавна… не могат да опишат случващото се. Според мен има клоунокрация – управляващи палячовци и палячовски държави, насърчавани от наднационални корпоративни интереси. И понеже бордовете на директорите на тези наднационални корпорации също са съставени от палячовци, то те не влагат достатъчно пари и усилия, че поне циркът да изглежда по-приличен.

Марк Зукърбърг вече няма шанс някога да бъде велик американец като Хю Хефнър, например. Той няма да заложи гениалното си изобретение на едно дело във Върховния съд на САЩ в името на свободата, както например Хю Хефнер направи с Playboy. Марк се интересува от пари, не се интересува от свобода. Той е поредният, живеещ със заблудата, че свободата може да се купи… И борсата му го показа – на 13 януари акциите на Фейсбук и Туитър бяха паднали с над 20%.

Изобщо не ми се участва в тъпия спор частна организация ли са социалните мрежи, има ли цензура, няма ли. Винаги е имало и ще има. Понякога е рафинирана, по-често – дърводелска. Непоправим факт е, че по изключително наивен начин клоунадата  позволи на Тръмп да се превърне в миг от клоун в герой. Да го бяха разстреляли на стълбите на Капитолия, нямаше да е толкова героизиран, колкото е в момента – забраненият от Фейсбук и Туитър! Този акт е с много по-силни последици от факта, че Тръмп е единственият президент, който ще бъде подложен два пъти на процедура за импийчмънт в един мандат. И първият, комуто ще се опитат да отнемат правото да се кандидатира отново на висши изборни длъжности чрез дело в Сената.

Както и да го оправдават демократите, процедурата е очевидна клоунада, защото би трябвало да се проведе в Сената най-рано в деня, когато новият президент официално трябва да встъпи в длъжност. Клоунадата просто погреба „страната на свободните“ и „домът на смелите“ по-успешно и светкавично, отколкото ако Зукърбърг беше обявил, че продава бизнеса си на Газпром, например, или Камала Харис се омъжи тържествено за Раул Кастро.

Епохата на Тръмп и на Орбан не само не свършва! Сега започва – защото срещу идиотията, неправилно наричана либерална, ще продължат да се изправят още по-големи идиоти, наричащи се консервативни. Повярвайте – тези, които сега ликуват, че са се справили с Тръмп, съвсем скоро  с умиление ще си спомнят за оранжевия палячо… Тези, които ръкопляскат на забраната за изказване на различно мнение, след време ще бъдат заставени да ръкопляскат на горенето на книги. Дано съм лош пророк, но аз не се занимавам с пророчества… Чета история на ХХ век, живея в последствията от историята на ХХ век и знам, че насилието и цензурата, които не харесваш, неизменно започват с насилие и цензура, които одобряваш. И за  които си измисляш основания колко са оправдани!

Какво ни топли нас цялата тази ситуация, или „къде сме ние“, както питаше в края на миналия век консервативният Иван Гарелов и чакаше отговора от либералния „Галъп интернешънъл“. На първо място нашенската клоунада на фона на ставащото по света изглежда като „новата нормалност“. Изправен редом с доста световни и европейски лидери, Борисов изглежда едновременно и като мъдър и спокоен консерватор, и като бранещ либералните ценности космополит.  На второ място всеки който си мисли, че случващото в САЩ няма да засегне Европа и България прилича на дресьор на пингвини, който се чуди как да злоупотреби със служебното си поведение.

Ами… няма как!

Определени медии вече точат лиги за подобна разправа с Борисов, например, без онази част с победата на изборите, защото това, нали, малко по—трудно ще стане. Няма ли да е секси Фейсбук да забрани на Борисов да качва клипчета от джипа си? Веднага подавам основание: нарушава закона за движение по пътищата, като използва мобилен телефон докато кара… Тези, които пищяха от радост при порицаващата България декларация на Европейския парламент и сега се въргалят от щастие от падението на Тръмп, всъщност имат един огромен проблем. Те не само не са алтернатива на клоунокрациятта, но я карат да изглежда все по-приемлива на фона климактеричната им, уж либерална, истеричност.

Противопоставянето в България вече се вихри с пълна сила по „незасягащата“ ни ос  „Тръмп – Байдън“ и съвсем закономерно преминава в махленско-налудното измерение на темата „гласуване по пощата“. Нямайте никакво съмнение – в същия дискурс внезапно ще светнат с аурата на поредната цветна революция теми като Македония, Истанбулската конвенция, масова ваксинация… Още този петък – поводът е чудесен. България е първата държава в света признала независимостта на днешната Република Северна Македония. На 15 януари 1992-а година! Хайде, 30 години по-късно да признаем и всичките и претенции спрямо България! Толкова ще е хубаво, толкова ще е европейско  и цивилизационно!

Посрещнахме съдбовното за нас последно десетилетие на ХХ век с репликата „По-добре танковете да дойдат“.  Второто десетилетие на ХХI започва също съдбовно и ако трябва да потърся  подходяща реплика, то тя е „По-добре е извънземните да дойдат“. Само внезапната поява на извънземни е в състояние на обедини разединеното човечество. И то за кратко. Докато извънземните не вземат отношение по въпроса за това частна организация ли е Фейсбук, или не е. Какво е в състояние да обедини разединената България нямам никаква представа. Не виждам партия, или политическа сила, която да упражнява и минимално усилие в тази посока. Всички политически оферти, които получават българите, три месеца преди изборите, приличат на ръкописна обява: „продавам принтер“. Сигналите, които им изпращат Америка, Русия и Велика Британия са още по-обезпокоителни. Клоуноркрацията изглежда непобедима. Въпреки че днес навършва 20 години (15 януари 2001) Уикипедия все още няма статия, посветена на нея. Съпротивата на смешните й противници само я укрепва.

Наистина, по-добре да дойдат извънземните!

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение