Dilov.info

Животът е пожар в лудница, прелюбезни! Не може да не сте си помислили нещо подобно, ако през седмицата поне веднъж сте попаднали на преките включвания от пленарните заседания. Вън от съмнение всички парламентарно представени имат вина за това, но особено се откроява поведението на партията, която от нощта на изборите е по-вярно е да се нарича Има Такъв Вирус. А след вчерашното й изявление относно мажоритарните избори, още по-правилно е да се нарича „Има такъв вирус, няма такъв референдум”.

Партията, която получи 3 млн. гласа на референдума си за мажоритарни избори и 565 хиляди гласа на парламентарния вот, на който обещаваше мажоритарни избори, даде заден с изявлението на Слави Трифонов, че в този парламент не може да има проект за мажоритарни избори, понеже… трябвало да се изчистят избирателните списъци. Явно за пропорционалните избори няма нужда да се чистят избирателните списъци?!

В 44-то народно събрание, след референдума, беше внесен проект, който ясно показваше маршрута към мажоритарна избирателна система, а прерайонирането на 240 избирателни едномандатни района беше предложено на президента и неговата администрация. И като знак, че не е редно една партия да обсеби ремонта на изборното законодателство и като функционалност, защото президентската администрация, съгласете се, не е чак толкова натоварена. По онова време тя още не беше заета да го готви за кандидат-президент…

Така де, в момента ние имаме не президент, а кандидат-президент. И той се държи точно така. Струва ви се силно това твърдение, може би пропагандно? Добре, да си стиснем ръцете, че имаме „президент-кандидат-президент”. Кое не е така? Не са ли това фактите?

От „Има такъв вирус, няма такъв народ” казаха през личната фейсбук-страница на председателя им, че няма да направят това, за което ги подкрепиха 3 милиона души, включително и аз и повечето ми познати, защото нямало време. На тях им трябвало време, а и на ГЕРБ им трябвало време, пък той не иска да им го даде. Ето точно какво казаха: „…А на ГЕРБ им трябва точно това в момента – време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот”.

Ех, повелителю на времето, ех главни детоксикаторе, този дето ти написа тези думи, нещо обясни ли ти за над 800 хиляди избиратели на ГЕРБ. Тях какво смята да ги прави. Ще им даде ли време, ще ги детоксикира ли? Или ще се правите, че ги няма, както разправяхте преди време, че „няма такъв вирус”?
И сега, като вземеш времето на ГЕРБ на кого ще го дадеш? На президента-кандидат-президент Радев ли? Защото най-добрия подарък за него е следващите избори да са две в едно – президентски и парламентарни. И не по мажоритарната система, разбира се. Или пък ще го дадеш на Мая и Таня, тези Астра и Зенека на българския политически живот, та да могат да се усулят и в следващия парламент, покрай новия отечествен фронт на президента-кандидат-президент?

Не трябва да мълчите по тези въпроси, както мълчахте на второто заседание на парламента по темата за разпускането на НОЩ. Всички бяха много притеснени (без здравния-министър, разбира се, който ви обясни, че това е извънреден, временен съвещателен орган, а решенията винаги са взимани, съгласно конституцията – от парламента, от здравния министър и от главния санитарен инспектор). Вие си мълчахте, щото сега… как да рипнеш да си разтревожен за органа НОЩ, когото си съсипал от подигравки цяла година.

Добре. Вече е ясно: Има такъв вирус. Няма такъв референдум (за мажоритарни избори). Има нов Отечествен фронт. Има президент-кандидат-президент. Няма победител на последните парламентарни избори, няма 837 707 българи, гласували за ГЕРБ-СДС. Има нови хора, които се разпореждат с времето. Времето е тяхно…

Само че, един от начините да получите времето е като разделите пътя на скоростта. Бяхте казали кой е пътя и мнозина ви повярваха. Сега остава да се изясним за скоростта, че да получите времето, което така искате да взимате и да давате.

Колажът е на артиста #stanislavbelovski

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение