Христо Сираков: Разбрах се с премиера – той не се занимава с плеймейтки, а аз с политика

Христо Сираков
снимки: личен архив Любен Дилов-син

Любен Дилов: Винаги съм малко влюбен и леко пиян

Освен забавни други истории нямаме

Христо Сираков и Любен Дилов син
снимки: личен архив Любен Дилов-син

Дългогодишно приятелство свързва Любен Дилов-син и Христо Сираков, станал известен като Ицо стоте манекенки.

Двамата са и бизнес партньори в един от най-обсъжданите конкурси у нас – “Мис Плеймейт”. За трета година заедно с Борис Гълъбов те организират събитието, до което ще бъдат допуснати 12 изкусителни претендентки за титлата. Първият конкурс, който те направиха, бе спечелен от бизнесдамата Маги Бадер, която е и първата майка, носителка на приза. Миналогодишното издание стана популярно като “екосезон”, защото повечето от участничките бяха без подобрения от пластични хирурзи. Победителка стана Нора Недкова. Вече тече записването за новия конкурс, който ще бъде през декември.

– Защо започнахте да организирате конкурса “Мис Плеймейт”?

Христо Сираков: Зимната олимпиада беше вече организирана, “Мис България” също… Аз не мога да стоя просто така, без да организирам нещо!

Любо: Сираков е изключителен социален инженер и тънък познавач на женската душевност. Когато ни предложи с Боби Гълъбов да върнем старата слава на този конкурс и изобщо на “Плейбой” – стила на живот, така както го е замислил вечният бунтар Хю Хефнър, Светъл му будоар! Не сме се колебали и за миг!

– Чия беше идеята?

Любо: На Христо. Всичко започна с това, че той и Танос, лицензиантът на “Плейбой” за България, са приятели. И Христо се зае да му помогне да направят конкурса за 2016. После дойде “Плеймейт Ол старс”, който беше много успешен, и традиционният “Племейт на годината” – 2017-а. В момента компанията ни DSG productions подготвя конкурса за 2018-а с пълна сила и не успяваме да приемем всички желаещи от сега да се запишат.

– Какъв е смисълът от организирането на такъв конкурс, от подобни прояви у нас вече не се печели, вие успявате ли, или само инвестирате?

Христо Сираков: Един джентълмен никога не говори за жени и за пари!

Любо: Когато един спечелил с търкане на талони 5 милиона, посъветвали го един милион да вложи в криптовалути, а с останалите 4 милиона да бомбардира Хизбула. “Какъв е смисълът да бомбардирам Хизбула?!!!” – попитал човекът. “Абе, щом израелците го правят, значи има някакъв смисъл” – отговорили му.

– Имате ли интерес към вземането на лиценза на списание “Плейбой”?

Любо: Не. Лицензът е на “Атика медиа”. Никога не е ставало дума за някаква промяна.

Просто през 2018-а аз ще съм гост-главен редактор на няколко броя и ще излизат от списанието повече специални издания.

Христо Сираков: Излизането на всеки специален брой ще е съпроводено с великите плейбой партита точно по образеца, създаден от Хю Хефнър. На 16 март е първото! След това – на 20 април е прочутото пижамено парти в чест на Хю. Не ме молете за покани. Свършиха отдавна! Но ще ги повтаряме партитата и в най-добрите клубове в страната.

– Предполагам, че е шега изказването, че носителката на титлата “Мис Плеймейт”, трябва да е “дащна”. И все пак, какви са изискванията за участие в този конкурс и с какво победителката трябва да се отличава от останалите?

Любо: За това питайте българския Хю…

Христо Сираков: “Дащна” ли съм казал?! Може би съм имал предвид библейското дайте и ще ви се даде?! Сериозно казано: този конкурс сбъдва мечти, но изисква смелост от момичетата, да се подложат на една невинаги добронамерена публичност. Дава много, но и взима много. Като всичко в живота… А дали ще е повече даденото от взетото – това зависи от самите участнички.

Любо: Няма специални изисквания. Нито за възраст, нито за социален статус. Имахме майки с по две деца, полицайки, бизнесменки, както и 19-годишни дебютантки. Последния дори журналистите го нарекоха конкурса на “екопретендентките”, защото повечето момичета бяха без всякакви корекции. Основното е в очите ѝ да блести play.

Христо Сираков: Всяка истинска Playmate трябва да има копче за play. И за mute, когато се налага.

Христо Сираков

– Доволни ли сте от популярността, която получи Нора Недкова?

Любо: Да. Отвори дебат, а това е важно…

Христо Сираков: След изказването ѝ, че “макароните са храна за простолюдието”, предлагаме я за рекламно лице на най-големите макаронени фабрики у нас и в Италия. Има интерес.

– Как се отнасят вашите половинки към този конкурс?

Христо Сираков: Повечето участват…

Любо: Със смесени чувства. Знаете какво е смесени чувства? Гладен виетнамец пред табела: “Внимание, зло куче”.

– От колко време се познавате?

Христо Сираков: Мисля, че и от предишни животи се познаваме…

Любо: Христо принадлежи към едно легендарно поколение на софийската бохема. После изчезна за около 10-15 години в Италия. Като се върна, съвсем естествено вече имах кураж да му се представя. Преди бях “обикновен софийски дрисльо”, нямах мегдан изобщо да говоря с него.

Христо Сираков, Любен Дилов, Борис Гълъбов

– Разкажете забавни истории, случили се покрай вашето приятелство.

Христо Сираков: То други истории освен забавни няма…

Любо: Една вечер сме се излегнали в прочутата вила на Христо на Щъркелово гнездо и гледаме “Ла гранде белеца”, този култов филм, в който героят има смущаващи прилики с нашия Христо. В компанията сме на две изключително интелигентни и добри момичета и истински се наслаждаваме на филмовото изкуство… В един миг през отворения мансарден прозорец на вилата нахлува бивше гадже на Сираков. Бивше, бивше, разбирай от миналата седмица… И без много предисловия започва страшен бой с настоящата, към момента, му приятелка.

Хвърчат екстеншъни, шамари, ритници – кино, по-голямо от киното!!!

Понеже вилата беше заключена, а имаше охрана, по-късно разбрахме, че нападателката си била довела специално, с такси, приятелка баскетболистка, която да я вдигне, за да може да прескочи оградата. Аз лично бях много навит на баскетболистката, ама нищо не стана… но да не се разсейвам! Боят беше сериозен, Христо някак успя да ги примири, все пак цял живот се занимава с търговска дипломация… но самият той доста се разлюля психически! И ме пита, разстроен, държейки парче екстеншън в ръка: “Сега какво да пия, някакви хапчета?!” Казвам му: “Пий шампанско, бе, идиот!!! На 60 години си, а две момичета, които другите мъже виждат само в списанията, току-що се изтрепаха за теб!” И… той си сипа.

Любен Дилов син и Борис Гълъбов
Любен Дилов син и Борис Гълъбов

– Как изглежда една ваша парти вечер?

Христо Сираков: Винаги започваме в компанията на изискани и много сериозни дами. Да не споменаваме имена… И няма да казвам как свършваме.

Любо: А, аз ще спомена имена – Мариана Брага, Петя Раева… Това са сестри, които доказано ни обичат и искрено се забавляват с глупостите ни. Хранят ни, търпят понякога странните приятелки, които им водим…

Христо Сираков: Даже ни представляват в съда, когато се налага.

– Възрастта на жената има ли значение?

Христо Сираков: Възрастта няма абсолютно никакво значение, стига да е под Христовата. Демек 33!

Любо: Никога не питам една жена за възрастта и от кое село е!

Г-н Сираков, вие сте сгоден или поне така се твърди в онлайн пространството, ще има ли скоро сватба?

Христо Сираков: Рядко се женя, но уважавам всички жени, за които съм бил сгоден! И още повече за тези, с които предстои да се сгодя!

– Г-н Дилов, какъв дядо сте? Колко често успявате да видите внучката си?

– Не достатъчно, за което съм виновен само аз. Обожавам я. Ще бъда страхотен дядо и ще я водя на гмуркане при всеки удобен случай!

– И как върви вашият любовен живот?

Любо: Следвам заветите на Фитцджералд – винаги съм малко влюбен и леко пиян!

– Защо спряхте да се занимавате с политика, ще се върнете ли отново към нея?

Любо: Просто смятам, че моето поколение вече може да дава само съвети. Бързо се изтъркахме и създадохме много отношения, които тежат на по-младите. Сега “Гергьовден” се ръководи от чудесните Драгомир Стефанов и Дани Парушев, цяло ново, съвсем младо поколение, повече с икономическа насоченост. Още не са достатъчно популярни, но и това ще стане. Идват интересни времена!

– Кое беше най-голямото ви разочарование от този период?

Никога не съм бил очарован от политиката, за да се разочаровам. За Гергьовци заниманието с обществени дела е като агнетата, които добрият овчар отделя за курбан.

Имаме такава идеологическа концепция – “малката жертва”. Отделяш толкова време, средства и сили за обществени каузи, колкото можеш да си позволиш, без да разрушиш живота си. Ако всички го прилагаха, България щеше да е едно наистина прекрасно място за живеене. Достатъчно е да започнат да се интересуват живо как се харчи общинският бюджет например.

Разочарованието ми винаги е било свързано с равнодушието на интелигентните. Наша е формулата от първата ни програма през 1996-а – “Колкото повече са отвратените от политиката, толкова повече стават отвратителните”.

– Кое е различното, което виждате сега?

Любо: Виждам краха на либералните политически доктрини. Като медиен човек смятам, че той е основно комуникационен. В същото време виждам и желанието на гражданите да изпращат във властта хора тип Бойко. Не само в България! Може да се дразним от изказа му, но хората държат властта да има конкретно лице. Може и да не е най-изисканото, може и да е в опасна близост с авторитаризма, но те си искат човек, който носи лична отговорност.

В това отношение Борисов е безпрецедентен. Начинът му на общуване, който той прехвърли и в международните отношения, само показва едно: за политика вече не може да се говори със засукани купешки фрази, на някакъв еврочиновнически жаргон. Трябва да говориш така, че и най-глухата баба пред телевизора да те разбере. И това е правилно дори от гледна точка на теорията за системите. Една система се развива със скоростта на своята най-бавна част. Влакът е дошъл на гарата, когато спре и последният вагон. Не, когато дойде локомотивът. Мисля, че Борисов има безпрецедентна в историята ни подкрепа на последните вагони!

– Г-н Сираков, вие бихте ли се занимавали с политика?

Христо Сираков: Понеже Любо говори основно за Бойко Борисов, да ви издам една тайна: разбрали сме се с премиера – той не се занимава с плеймейтки, аз не се занимавам с политика! И мисля, че нещата засега вървят…

Христо Сираков и Борис Гълъбов

източник 24 часа

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение