Откъс от книгата FaceБуки

13 юли 2009

И в понеделник светът продължава да е нееднозначно място. Това, на което днес в метрото му викаха „блъсканица“, в събота вечер в „Ми мохито“ го наричаха „атмосфера“. Мутрата ще наричаме прайм министър, а праймтайма — най-голямото струпване на мутри по телевизията. Но вие не се отказвайте цяла седмица да изричате мечтите си. Единственото, което може да ви попречи да ги постигнете, сте самите вие!
Но не трябва да се забравя и индийската поговорка, че на глупака и щастието му е глупашко…

14 юли 2009

Бастилията пак падна. Спирам да обикалям баровете, проумял, че за истински големите неща са необходими авантюристи, които да си седят вкъщи. Очаквам предложения за истински големи неща. Заразен от политическия ентусиазъм на парламента, очаквам нещо голямо и чисто — като да изкъпем слон например.

6 август 2009 
Прочетох всички книги на Стефани Майер и все още не съм наясно: какво е отношението на вампирите към неразположените жени? Дали пък да не взема да патентовам превръзки „Граф Дракула“. Не оставят нито капка… Ето, заради подобни размисли пак закъснях за работа!

8 септември 2009 
Каня всички приятели, намиращи се в района на Созопол, на парти „Работническата класа отива в рая!“. Направо от терасата на хотел „Корал“. Созопол.

14 септември 2009 
През първия си работен ден се чувствам като църковен покрив с гръмоотвод. Сиреч изпитвам известна неувереност…

25 септември 2009 
Продължавам по вчерашната тема: Когато Адам закъснял една вечер в Райската градина, Ева – както е редно – му устроила грандиозен скандал! Къде скита, какво си мисли, с кого е бил?!
„С кога да бъда, ма? – троснал се Адам. – Само аз и ти сме! Всичко останало е само звяр и природа!“ Ева замълчала, но когато Адам заспал, за всеки случай му преброила ребрата! Изобретяването на двата пола е най-великото откритие в историята на шоубизнеса! Аз пък отивам да плувам в Созопол, също едно плаващо ребро…

30 септември 2009 
Всеки помнел първата си брачна нощ… Но – айде малко по-честно – а първата извънбрачна?!! Любовта убива времето. Времето убива любовта. Няма победители! Но има и добра новина — от тази седмица гражданската отговорност ще важи и за селяни! Усмихнато и влюбено да ви е на всички! Не че има пряка връзка с темата, но добре е, ако помните първите думи, които е произнесло вашето дете. Не е добре, ако то ги помни…

8 октомври 2009 
Не разбирам защо всички са се втренчили така в сексуалния живот на звездите. Няма ли да е по-интересно да се издава жълто списание, което се занимава с тяхната зъбна картина – пулпити, кариеси профунди, отбрани рентгенови снимки. Или пък за гастроентерологичните им проблеми? Гастроентерологичната картина на някоя манекенка не е ли интересно нещо?

21 октомври 2009 
Страхувам се, че с покачването на акциза върху цигарите пушенето след секс ще бъде по-желано удоволствие от самия секс. От уважение към произхода си всяка истинска Ева би трябвало винаги да поставя нещата ребром! В любовния триъгълник може да има един тъп ъгъл, защото – ако са повече от един – ще е безкрайна тъпота.

29 октомври 2009 
Ден след тежка нощ… Алкохолът е най-добрата козметика – хем сам се маскираш, хем и приятелката ти изглежда по-интересна. Сънувах, че след як запой се събуждам с Бойко Борисов в тъмна килия. Чудим се какво ли се е случило. Той тропа по вратата и моли да го заведат до тоалетната. Водят го, а когато се връща, казва: „Не знам какво точно сме пили и правили снощи, но в съседната килия е Радован Караджич.“

6 ноември 2009 
Обмислям епизод от нов вампирски блокбъстър. Вампирът казва на красивата девойка: „Стига си крещяла ма, тъпачко! Трябва ми само една глътка – да си взема хапчетата за кръвното…“ Дааа… с приближаването на вечерта утрото изглежда още по-мъдро.

13 декември 2009 
Само четири дни не съм се бръснал, а ризата вече ми стои като открадната…

28 декември 2009 
Вариант за новогодишен тост. Колежка споделя: „Случи се нещо невероятно! Моят снощи, първо, един час любовна игра, после два часа чутовен секс и накрая — три часа просто си говорим…“ По същото време съпругът пред колеги: „Абе, какво ми се случи вчера… Първо, един час не ми става, после два часа не успявам да свърша и накрая, като се разсъних нещо…“ Да вдигнем чаши: Нека 2010 да бъде годината на все така успешното разбирателство между половете!

5 януари 2010 
Припомням си с особено умиление една от многото пиянски изповеди на приятели около Нова година: „Чета надписи: „Тук беше Пешо“, „Тук беше Иван“, „Тук беше Кольо“. Чета и не знам защо се напрягам. Дали защото са грозно написани, или защото ги чета от вътрешната страна на вратата на гардероба, в спалнята…“

19 май 2010 
Една от прелестите на старостта – освен помъдряването – е, че можеш да си миеш зъбите и да си свирукаш едновременно. Но ако между гърдите на жена ви се появи странно образувание, не бързайте да се паникьосвате и да тичате по лекари. Това може да е пъпът! Уууу, долу гравитацията!

6 август 2010 
Българският феминизъм, 19. век. Стои Пена по втори петли на къра, подпира се на лопатата, радва се на природата и си мисли: „Всичко съм сколасала. Вода за миене съм наляла. На прасетата – наринато. На кокошките – насипано. Кравите издоени, децата изкърпени, пратени на училище, прането – изпрано, закуската приготвена… Ле-леее, Вуте ненаебан остана!!!!“

1 септември 2010 
Опитах да се избавя от духове, тенци, веди, орисници, самодиви и русалки по стара дядова рецепта. Точно преди разсъмване извиках гръмко три пъти: “Пари няма!“ Русалките казаха: „Нищо. И така ще останем.“ Хем страшно, хем ласкателно…

21 септември 2010 
Страдам от споделена любов. Страдам библейски!!! Където чуках, все ми се отваряше… Дали ако звънна на секстелефон и там дава заето, това може да се приеме за несподелена любов?! Смятам да си построя сексбомбоубежище или да организирам селска сватба – единственият начин да оцениш далечните роднини в близък бой.

Любен Дилов син

Книгата може да поръчате онлайн тук FaceБуки

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение