Баща ми казваше: – „Дори нищо да не става от тебе, все ще послужиш за лош пример“, сподели шоуменът в „Десет“ по Bulgaria ON AIR

В Новия Завет има притча за трите слуги, чийто господар им подарява монета, наречена “талант”. Един скрил таланта си в земята, вторият я разменил, а третият умножил. В Библията думата “талант” се е разпространила в преносен смисъл като дар от Бога. Днес най-общо наричаме “талант”, някои изявени способности и умения, които се отварят с опит, или пък са присъщи по рождение.

Как да превърнем таланта в пари разкрива всестранноразвитият телевизионен и киносценарист, писател-сатирик, журналист, медиен предприемач и политик – Любен Дилов-син в предаването „Десет“ на Ирина Белчева по Bulgaria ON AIR, който в момента е част от журито на риалити формата „България търси талант“.

1. Какво е талант – Талантът е мерна единица от предфиникийско време и е минимум 26 кг сребро, изключително рядка е. Има една магия в таланта – ако не да го изковеш в нещо, сам по себе си е ценен, но не представлява нищо друго. Затова притчата е много интересна. За себе си си заслужава да отбележа, че имам набито око за чуждите таланти.

2. Самочувствие и талант – Не винаги характерът отговаря на таланта и не трябва да търсим релевантност. Ние, българите, винаги имаме или прекалено ниско или прекалено високо самочувствие.

3. Да превърнеш хобито в работа – Ако можеш да правиш пари, то можеш да правиш пари и от собствения си талант, тоест, самото правене на пари е талант.

4. Да се учиш от най-добрите – Няма универсална рецепта, знам само, че е много трудно.

5. Популярност в социалните мрежи – Много помагат. Това е страхотна форма да проверяваш какво се случва.

6. Широк кръг от познати

7. Няма лоша работа – Ако човек работи от сърце и може да гледа хората в очите, няма срамна работа.

8. Да си знаеш цената – Цената ти я определя пазара. Колкото предложат, толкова. Най-важно е да не правиш нищо за сметка на някой друг.

9. Който не умее – преподава – Това е задължително. Баща ми казваше – „Дори нищо да не става от тебе, все ще послужиш за лош пример.“

10. Воля и хъс за победа – Най-важно е да не се притесняваш от неуспеха. Всичко трябва да се пробва , без да съжаляваш. Как иначе ще разбереш, че не трябва да хващаш падащ кактус?

Вижте повече в следващото видео.

Източник

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение