„Преди 10 ноември всички работеха, а аз крадях. Сега всички карадат, а аз работя…”

И не само работи Савко Калата, но и пише и разказва невероятни истории. Ще се убедите, ако дойдете на 8 септември, от 18.00 часа в Галерията на Созопол, където ще представим второто издание на знаменитата му автобиография „Да оцелееш в Ада”. Петнайсет години след „откриването му” от поета Румен Леонидов, Савко си е спомнил още истории от невероятната си „кариера” на най-знаменития апаш след Пантуди.

„Да оцелееш в Ада”, както и двете му други книги с разкази – „Вълча изповед” и „Замръзналият Созопол” са едновременно сладкодумни смешни, тъжни, но и епични картини на цели 70 години от живота на хилядолетния Созопол, изпълнени с майсторски портрети на обикновените българи на в прелома между две епохи.

Лексикон – Издателството за българска литератураLuben Dilov и Савко Калата предствят “Да оцелееш в Ада”. Местата, лицата и събитията в тази книга са ДЕЙСТВИТЕЛНИ. Това е история, пред която Prison break е скучен като следобед в банковия клон. Това е историята за Иисус и Разбойника, разпнат до него, които се явяват едно и също лице. Разказ за доброто и злото, палавото и мъдрото – това е историята на Савко Калата – след Пантуди – най-знаменития и чаровен касоразбивач на миналия век. И за разлика от Пантуди Савко е жив и здрав, живее в красивия Созопол и е все така изумително сладкодумен разказвач…

08 септември, 18:00 часа
Градска Художествена галерия
Созопол

 

- Реклама -  

Коментари