"Синьото топче" - снимката на светът ни, направена от Аполо 17

 

Diov.info

 

Щастлив край, прелюбезни,  има само в тайландския масаж! И то не във всеки! Въпреки това всеки от нас живее с надеждата, че в края на краищата пък може и нещо хубаво да се получи. Уви, световните тенденции не са насърчителни. Ето, 11 декември е подходящ ден, за да отбележим, че от 1972 година насам човек не е стъпвал на Луната, а от 1936-а човек не се е разделял с властта заради любов. След Аполо 17 и Едуард VIII, светът беше по- очарователно място.

Английският крал ни показа, че любовта побеждава всичко, както са твърдели и римските царе – „amor vincit omnia”. А пък астронавтите от „Аполо” ни направиха онази прекрасна снимка на света ни, наречена „синьото топче”.  

Харисън Шмит – последният човек, стъпил на луната.

Харисън „Джак” Шмит е последният човек и първият учен, разходил се по естествения ни спътник. Последният от единствените четирима все още живи moonwalker-и. За Едуард Осми, крал на Великобритания и Ирландия и император на Индия какво да ви кажа… Човекът, който на 11 декември 1936 година изостави Обединеното кралство, барабар с всичките му колонии, заради една американска парясница! При това тя никога не го е обичала… и остава в историята с изречението „Ах, какъв глупак!”, произнесено при вестта за абдикацията на краля.

Кралица Елизабет II продължава да плаща всички сметки на парализираната Уолис Симпсън, след смъртта на Едуард.  Няма щастлив край дори за дамата успяла да погребе един съпруг, да се разведе с втори, да заживее с трети, преди да омае Едуард VIII, че и него да го надживее с 8 години.

Дукът и дукесата на Уиндзор – Еуард VIII и мисиз Уолис Симпсън

Разбра се, например, че от РС Македония не само любов не можем да очакваме, но дори и добро възпитание. Скопските вестници продължава да твърдят, че сме фашистите, наложили им  вето, докато България не се съгласява само с условията на преговорната рамка, което е огромна разлика. Западните братя дори са изровили отнякъде Мадлин Олбрайт, която забрави явно как си разменяше брошки с нашата Надя Михайлова и е взела да плаче за „македонския въпрос”, че и да твърди, че България трябва да бъде проверена как спазва европейските ценности. Ах тази Мадлин, а как твърдеше, че ни обича, когато кандидатствахме за НАТО!

Безлюбовието ражда недоверие. Не само отношенията със Северна Македония го доказват, въпреки че основните ни проблеми идват от националистите в двете страни, които винаги са страдали от несподелена любов с родината си.  Аз познавам хора в правителството, така огорчени от безлюбовието на населението, че дори се съмняват, че наистина има зима. Те, представете си, смятат, че опозицията е платила на някакви хора да се разхождат с палта и шапки и да създават усещането, че е зима…

Вече започнаха, прелюбезни, да излизат традиционните за края на годината класации и обзори. В един такъв обзор се подчертава, че  любовта се е смъкнала на четвърто-пето място като основание за брак. Преди нея са глупостта, алкохола, парите, наркотиците и желанието за американско гражданство. Най-вероятно изследването е проведено в САЩ. В България правителството също прие отчета на актуализираната национална демографска стратегия, където се отбелязва, че продължителността на живота се е увеличила с 0.1%… Това не е много радостна новина – защото по-дълъг живот без любов си е тягостна работа.

Вижте, прелюбезни, да не кажете, че нещо ви баламосвам:  когато е бил измислен бракът, средната продължителност на живота е била около 32 години. Никой не е вярвал, че тази мъка ще трае толкова.  Всичко върви тегаво – ето, според същият отчет, – средната плодовитост на българките е 1.58 % живородени деца от една жена и въпреки, че има сериозен ръст (0.02% спрямо 2018), изчисленията ясно показват, че цялата тази работа се върши с известно неудоволствие…

Болен от безлюбовие  светът е, казвам ви. Дори свещениците вече не ви ръсят със светена вода, а ви стрелят с воден пистолет от разстояние…

Не само страхът от грипа кара свещениците вече да ви кръщават с воден пистолет

Все пак има надежда, в края на изтичащата вече година астрономите заявиха, че е възможно да има около 300 милиона потенциално обитаеми планети, въртящи се около слънце, подобно на нашето. Сиреч, съществува надеждата, че можем да намерим любов на някоя от тях, нали?

- Реклама -  

Кажете Вашето мнение